fredag 3 juli 2009

Ohly och Sahlins pinsamma utspel

Att politiker är opportunister är väl inte särskilt förvånande. Att ta billiga politiska poäng genom att hoppa på smutskastningtåget är tragiskt.
Det verkar ha blivit någon slags trend att försöka lyfta sig själv genom att trycka ner andra inom politiken.

Och vem är den berömda hack-kycklingen alla vill vara bättre än?
PiratPartiet såklart.

Man blir bestört av att partiledare som Sahlin och Ohly inte har bättre omdöme.
Den här gången fördömde två partiledare en potentiell assistent till Christian Engström nere i Bryssel. Vad har de med den saken att göra? Inget alls.

Denne potentielle assistent gick ut offentligt med att visa upp vad han hade för "skelett" i garderoben. Han gjorde detta för medlemmarna i PP skulle få avgöra om hans historia skulle kunna vara såpass mörk att den skulle kunna skada PP's anseende.

Medlemmarna svarade med överväldigande majoritet att det var starkt gjort och att inte PiratPartiet skulle kunna få sitt anseende skadat eftersom han själv tagit upp det. Dessutom var det decennier sedan den omtalade historien utspelade sig.

Historien var sådan att den potentielle assistenten en gång i tiden jobbat med att hålla filmkameran under ett par porrfilmsinspelningar. Detta var inget konstigt i sig. Däremot fann han förfarandet av den dåvarande anställaren förkastligt då denne utnyttjade och förnedrade kvinnor. Detta gjorde att kameramannen fick nog och avslöjade det hela offentligt och de oegentligheter som försegick bakom stängda dörrar.

Detta ledde till att han blev hyllad som vardagshjälte i media och att han dessutom fick gå under jorden för han levde under hot.

Det är detta Lars Ohly och Mona Sahlin valt att förkasta och hävda att hela partiet därmed har en "unken kvinnosyn".

Att kalla det för "Unken kvinnosyn" är inget annat än hyckleri när man själv tittat på porr och dessutom haft glädje av det, något Mona sagt att hon gjort under 90-talet då porr debatterades öppet.

Det får bli ett separat inlägg om alla attacker som riktats mot PP, det blir nog mitt nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar